Kémfotón az Opel Insignia OPC

2009.03.19. 15:13

Úgy néz ki, a pénzügyi problémák ellenére sem állította le az új sportszedán fejlesztését a GM európai részlege. Álcázásra ugyanakkor látszólag már nem telik, vagy legalábbis a képen látható prototípusra nem került.

Kívülről persze így sem látszik sok minden, csupán két nagy nyílás az első lökhárítón, és egy hatalmas felnigarnitúra árulkodik arról, hogy az Insigia sorozat majdani csúcsváltozata látható a fotón. A tuning egész jól áll az Opel nagykocsijának, de azt egyelőre csak sejteni lehet, hogy a látványos külső pontosan mit rejt majd. Az aktuális pletykák szerint az Opelnél a bevált 2,8 literes V6-os turbómotort fejlesztik tovább: egy másik, dupla turbós feltöltőrendszert illesztenek hozzá, így a teljesítménye jócskán meghaladhatja a 300 lóerőt. Ekkora teljesítményhez persze már kevés lenne a kétkerék-hajtás, ezért a Saab 9-3 Turbo-X -ben is használt állandó összkerék-hajtást kaphatja meg az Insignia OPC.

Ha minden igaz, a legnagyobb Opel sportváltozata az ősz folyamán bemutatkozhat Frankfurtban, már ha a GM Europe megkapja az áhított külső pénzügyi segítséget, és talpon marad szeptemberig.