Röpül a Peugeot vezérigazgatója is

2009.03.30. 16:00

A mai nap az autóipari csúcsvezetők fekete napja: nem csak a GM , de a francia PSA élén is személycserét jelentettek be.

A Peugeot-Citroen első emberét, Christian Streiffet a cég felügyelőbizottsága tette lapátra. A döntést Thierry Peugeot, a bizottság elnöke jelentette be, mondván, hogy a gazdasági nehézségek leküzdését új menedzsmenttel látják megvalósíthatónak. Streiff utódja az autógyártáson kívülről érkezik: Philippe Varin, aki júniusban veszi át a PSA csoport irányítását, korábban egy csőd szélén álló acélipari vállalatot tett ismét nyereségessé alig öt év leforgása alatt.

A PSA csoport tavaly nettó 343 millió eurót veszített, ennek ellenére Streiff szerint indokolatlan a felügyelőbizottság döntése - szerinte a válság kirobbanása óta bejelentett költségcsökkentési lépések hatékonyak voltak.

Nem ad hitelt autóra a bank? Kell a pénz a házfelújításra, ezért mégis megtartja a tízéves Mondeót, de már köhög, és javítani kéne? Tavaly még büszke volt rá, de ma már soknak tűnik a Carina kilencliteres fogyasztása? Vagy egyszerűen csak jó és olcsó akkut keres? Olvasgassa a Válságblogot, amelyben mind több, a krízissel kapcsolatos megoldási ötlettel állunk elő. Kattintson ide, autózzon velünk benzinpárán, tartsa fenn verdáját hulladékpapír-áron!