Spanyolországból jön az Audi Q3

2009.04.22. 15:50

Kiderültek az Audi tervei a Q5-ös kisebb testvérével kapcsolatosan. Az A3-ason alapuló modell két év múlva érkezik, és a Seat gyárában készül majd.

A típus gyártásának beindítására több mint 300 millió eurót szánnak: ennyibe kerül a Seat martoelli telepén az új, Audikat előállító üzemrész felállítása. A tervek szerint 2011-ben fejezik be a munkát, amelynek egy évi 80 ezer autó előállítására alkalmas részleg lesz az eredménye. Ekkorra az Audi központban is lezajlik a fejlesztőmunka, amelynek állítólag egy, a tavalyi Cross Coupé tanulmányra emlékeztető, kupé-tetejű ötajtós kompakt szabadidő-autó lesz az eredménye. A műszaki alapokat a VW Golfból emelik át, és a motorválaszték is csupa négyhengeresből áll majd.

Az Audi azt reméli a Q3-astól, hogy pótolja vele a Q7-es eladásainak csökkenésével elveszített vásárlókat, sőt, akár újakat is szerez: olyan, zömmel fiatalabb, városi emberek érdeklődésére számítanak, akik ugyan szívesen használnának valamiféle szabadidő-autót, de még a Q5-öst is túl nagynak érzik a mindennapos használathoz.