Mini-terepjáró készülhet a Fiat 500-asból

2009.05.14. 11:36

Régóta pletykálnak a Giardiniera változatról, de eddig úgy tűnt, csupán egy nyújtott tengelytávú, kombi-szerű 500-as érkezik ezen a néven. A legújabb hírek szerint azonban jóval többet nyújthat az új típus, mint csupán tágasabb csomagteret.

Állítólag valódi mini-terepjáróként mutatkozhat be az új 500-as változat. Nem csak a hasmagasság megemelésével, és néhány műanyag idommal dobnák fel az összhatást, de a Panda 4x4 összkerék-hajtását is beépítenék a típusba, így valódi terepjáró képességeket csillogtathatna az újkori Giardiniera. Ezen kívül a teljes tetőn végigvonuló vászontető is felbukkanhat az autón, amely az ős-500-as kombi változatához is elérhető volt. Ugyanakkor nem valószínű, hogy a Fiat az ajtók elrendezésében követné a Mini diktálta trendet, és hátrafelé nyíló félajtóval könnyítené meg a beszállást: egy ilyen megoldás egyszerűen túl drága volna.

Az ötajtós Mini Crossover közvetlen ellenfelének szánt Giardiniera várhatóan 2010-re készül el, és úgy tudjuk, a Fiat hozzávetőleg évi 30 ezer példányt szeretne eladni belőle Európában. Nem kizárt azonban, hogy jóval nagyobb mennyiség készülhet a típusból, ha a Chrysler valamelyik üzemében Észak-Amerikában is beindítják a gyártását, ami igencsak valószínű, hisz az Atlanti-óceán túlpartján még nagyobb kereslet mutatkozik az apró szabadidő-autók iránt, mint Európában.