Megmenekült a felszámolástól a Ssangyong

2009.05.26. 10:27

Néhány hónap haladékot kapott a koreai gyártó a csődeljárást folytató bíróságtól, hogy felmutasson egy új üzleti tervet, amely biztosíthatja a túlélését.

A döntés egy külső cég elemzése nyomán született meg, amely szerint a Ssangyong felszámolása jóval kevesebb hasznot hozna, mint ha megpróbálják életben tartani, és átszervezni a céget. Ennek nyomán a bíróság kijelölte a csődbiztosokat, és szeptemberig adott időt a részletes átszervezési terv kidolgozására. Annyi már most is világos, hogy a cégnél jelentős elbocsátásokkal, és a modellválaszték felújításával szeretnék megoldani a problémákat. A jelenlegi munkahelyeknek nagyjából a harmada szűnhet meg egy-két éven belül, ugyanakkor megpróbálják új modellekkel növelni a cég eladásait.

Egyelőre egyetlen új Ssangyongról lehet tudni, amely képes lehet javítani az autógyártó helyzetén: ez a C200-as , egy önhordó karosszériás, kompakt szabadidő-autó, amely még az idén bemutatkozhat. Ugyanakkor több mint valószínű, hogy a többi termékváltást is igyekeznek majd felgyorsítani, hogy néhány éven belül a teljes paletta megújulhasson.