A VW villanyautói megmenthetik a Karmannt

2009.07.10. 11:31

Néhány hete még úgy nézett ki, hogy a német kabrió-specialista végleg felhagy az autógyártással, miután elkészült a cégnél az utolsó Mercedes SLK. Most azonban olyan pletykák röppentek fel, amelyek szerint legrégebbi partnere, a Volkswagen megmentheti a Karmannt.

Egy német helyi újság híre szerint a VW mintegy 10 millió eurós megrendelést adott a Karmannak, és ezért cserébe a kis cég részt venne egy új villanyautó kifejlesztésében, illetve később esetleg a gyártásban is. A Karmann így megmenekülhetne a felszámolástól, sőt, mintegy 1600 munkahely is megmenekülne a cégnél. A hír nem tűnik képtelenségnek, hiszen a VW valóban kísérletezik elektromos, illetve konnektoros hibrid hajtásláncú prototípusokkal, és a Karmann is készített villanyautó-tanulmányt a közelmúltban: az apró E3-as 145 km-es hatótávolságával és 135 km/h-s végsebességével semmivel sem rosszabb, mint a többi korszerű elektromos személyautó.

Egyelőre egyik fél sem kommentálta a híreket, de ha a szerződést valóban megkötik, akkor a Karmann elvben akár túl is élheti a jelenlegi válságot, és új szerepkörben ugyan, de továbbra is hasznos szereplője lehet a német autógyártásnak.