Filléres öreg Daciával Szibériába és vissza

Az autós kalandorok többsége valamilyen komolyabb terepjárót választana, ha ősszel indulna Partiumból Oroszország túlsó felébe. Bertici Attilát nem ilyen fából faragták, de ma már egyáltalán nem bánja, hogy húszéves fiával, Norberttel végül egy öreg Dacia Logan mellett döntöttek, mielőtt Szatmárnémetiből a szibériai Vlagyivosztokig autóztak. A Hello Szibéria expedícióhoz választott használt Daciát 1500 euróért vásárolták, majd alaposan átalakították és 40 napig ez volt az otthonuk. A karosszériát hét centiméterrel megemelték, a hátsó üléseket kiszerelték, a tetőre speciális csomagtartó-bukókeret rendszer került, és persze vittek egy csomó pótalkatrészt is. A kalandról, az összezártságról, a feszültségről, a veszélyekről és a felemelő pillanatokról beszélgettünk a hazaérkezés után.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.