Rengeteg használtautós csalás történetét ismerjük már, és úgy látjuk, az átverések jelentős része egyszerűen megelőzhető lenne, ha többen szánnának időt és energiát egy alapos műszaki átvizsgálásra. Hogy mi történik ilyenkor az autóval, mit néznek a profik, melyek az árulkodó jelek és milyen eszközök kellenek a teljes képhez? Erről szól a Totalcar új, hetente jelentkező sorozata a MűhelyPRN: használt autók mocskos titkai.

Kerestünk egy profi műhelyt, ahol évtizedek óta autójavítással foglalkoznak, ahol az eszközpark nem lopott szoftverekből és kicsorbult szerszámokból áll, és a szerelők már rengeteg rejtett hibát felderítettek. A Bosch Pryma Autócentrumban forgatjuk új sorozatunkat, melynek címe

"MűhelyPRN: használt autók mocskos titkai" 

Mivel évek óta foglalkozunk balsikerű autóvásárlások ügyeivel, pontosan tudjuk, hogy utólag reklamálni mindig nehezebb, mint vásárlás előtt alaposan felkészülni és tájékozódni. A folyamat része lehet egy alapos műszaki állapotfelmérés, de ilyesmire még mindig fájóan kevesen gondolnak, inkább kiteszik a pénzt az eladó asztalára és reménykednek. Sorozatunk célja hétről-hétre újabb autón megmutatni, mit néznek a profik, mit látnak a műszerek és mi mindenre kell gondolni, amikor az adásvételi aláírása előtt próbaútra mész az eladóval.

A MűhelyPRN-ben a Totalcar olvasóinak autóit vizsgáljuk át a Pryma Autócentrumban. Az átvizsgálásért ezúttal senkinek nem kell fizetnie, de nemcsak az autó gazdája nyer, hanem mi a sorozat tanulni vágyó készítői, és ti, a nézők is. A jelentkezéshez kattintsatok erre a szövegrészre, töltsétek ki a Google-űrlapot! A kiválasztott autók gazdáival hamarosan felvesszük a kapcsolatot és mindent megtudhatnak a forgatásról és az átvizsgálásról. 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.