Pénznyelő az olcsó használt autó?

Használt autók mocskos titkai

2019.02.12. 15:57 Módosítva: 2019.02.16. 18:46

Ezerkétszáz euró manapság nem nagy pénz. Ennyiért Olaszországban már használható autókat adnak, de Németországban is. Csakhogy nagyon nem ugyanolyan minőség jár ezért az összegért az egyik és a másik országban. A MűhelyPRN mai epizódjában szereplő Fiat Multipla például tudja, amit egy olasz használt autótól elvárunk: nem rohad, sőt nem is rozsdásodik sehol. Csakhogy mást is tud, ami szintén jár az olaszautósághoz és ez egyáltalán nem teszi könnyűvé vele az életet. Tanulságokkal készültünk minden kispénzű használtautó-vásárló számára.

A Fiat Multipla kinőtte a rondaautó-korszakot. Már kilenc éve nem gyártják, és a legrégebbi példányok lassan húszévesek lesznek. Ennek a rövid, de hatüléses izének jár a megbecsülés, és Karotta tudja ezt, ezért örökbefogadott egy egyhatos, benzines példányt. Az autó az olcsóbbak egyike, ráadásul ő az első magyar gazdája, és most élik az összeszokás hónapjait. A folyamat vidám, de költséges. Gábor sokat nevet és sokat fizet, hogy végül minden helyreálljon, amitől gondtalanok lehetnek a következő évek a gülüszemű Multival. Pryma Zoli és csapata alaposan átnézte az autót, hogy kiderüljön, hány göröngy van még a gondtalanság felé vezető úton. Erről szól a MűhelyPRN mai epizódja. 

Karottának is lett mit mondania a videó után, az ő véleményét itt olvashatod: Nem, nem nem bánthatod!

Ha szeretnél alaposan felkészülni a használtautó-vásárlás összetett folyamatára, itt találsz 5+1 tippet, melyekkel te is kiszúrhatod a leggyakoribb átveréseket!

A MűhelyPRN-ben a Totalcar olvasóinak autóit vizsgáljuk át a Pryma Autócentrumban. Az átvizsgálásért ezúttal senkinek nem kell fizetnie, de nemcsak az autó gazdája nyer, hanem mi, a sorozat tanulni vágyó készítői és a nézők is. A  jelentkezéshez kattints erre a szövegrészre, majd töltsd ki a Google-űrlapot! A kiválasztott autók gazdáival hamarosan felvesszük a kapcsolatot és mindent megtudhatnak a forgatásról, illetve az átvizsgálásról. 

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.