Pénznyelő az olcsó használt autó?

Használt autók mocskos titkai

Ezerkétszáz euró manapság nem nagy pénz. Ennyiért Olaszországban már használható autókat adnak, de Németországban is. Csakhogy nagyon nem ugyanolyan minőség jár ezért az összegért az egyik és a másik országban. A MűhelyPRN mai epizódjában szereplő Fiat Multipla például tudja, amit egy olasz használt autótól elvárunk: nem rohad, sőt nem is rozsdásodik sehol. Csakhogy mást is tud, ami szintén jár az olaszautósághoz és ez egyáltalán nem teszi könnyűvé vele az életet. Tanulságokkal készültünk minden kispénzű használtautó-vásárló számára.

A Fiat Multipla kinőtte a rondaautó-korszakot. Már kilenc éve nem gyártják, és a legrégebbi példányok lassan húszévesek lesznek. Ennek a rövid, de hatüléses izének jár a megbecsülés, és Karotta tudja ezt, ezért örökbefogadott egy egyhatos, benzines példányt. Az autó az olcsóbbak egyike, ráadásul ő az első magyar gazdája, és most élik az összeszokás hónapjait. A folyamat vidám, de költséges. Gábor sokat nevet és sokat fizet, hogy végül minden helyreálljon, amitől gondtalanok lehetnek a következő évek a gülüszemű Multival. Pryma Zoli és csapata alaposan átnézte az autót, hogy kiderüljön, hány göröngy van még a gondtalanság felé vezető úton. Erről szól a MűhelyPRN mai epizódja. 

Ha szeretnél alaposan felkészülni a használtautó-vásárlás összetett folyamatára, itt találsz 5+1 tippet, melyekkel te is kiszúrhatod a leggyakoribb átveréseket!

A MűhelyPRN-ben a Totalcar olvasóinak autóit vizsgáljuk át a Pryma Autócentrumban. Az átvizsgálásért ezúttal senkinek nem kell fizetnie, de nemcsak az autó gazdája nyer, hanem mi, a sorozat tanulni vágyó készítői és a nézők is. A  jelentkezéshez kattints erre a szövegrészre, majd töltsd ki a Google-űrlapot! A kiválasztott autók gazdáival hamarosan felvesszük a kapcsolatot és mindent megtudhatnak a forgatásról, illetve az átvizsgálásról.