"Ez itt nem a delphoi jósda" - a kutasok sem tudják, meddig lesz üzemanyaguk

2022.11.28. 11:07

Hétvégén már a MOL néhány kútjánál is hoppon maradtak az autósok, volt ahol csak a hatósági áras üzemanyag fogyott ki, de volt olyan is, ahol egyáltalán nem volt semmilyen. Mára talán rendeződött a helyzet, de ki tudja, meddig?

A fővárosban és több vidéki városban sem lehetett tankolni már a MOL kútjain sem a hétvégén a híradások szerint. A Telex írta meg, hogy Gödöllőn több benzinkút is kifogyott a hatósági áras üzemanyagokból - vagy csak a benzinből, vagy csak a gázolajból, de olyan is volt, hogy mindkettőből - de Budapesten is voltak gondok a MOL és az OMV kútjainál is Így olvasóik jelzése szerint az M5-ös autópálya fővárosból kifelé vezető szakaszán lévő Mol-kúton szombat este nem volt gázolaj, a Szentendrei út mentén található OMV-kúton vasárnap dél körül csak benzint árusítottak. Nagykanizsán pedig a 7-es főút mellett működő Mol-kúton fogyott el a hatósági áras gázolaj.

Korábban mi is megírtuk, hogya kis kutak nagy bajban vannak, a MOL ugyanis az üzemanyagellátás és az energiabiztonság érdekében nem szállít üzemanyagot azokhoz a partnereihez, akikkel szemben nincs ellátási kötelezettségük. Most valamiért úgy tűnik, hogy a nagyobb töltőállomásokon is nehézségek támadtak. Közben már a Shell is korlátozta a kútjaikon vásárolható üzemanyag mennyiségét, benzinből 20, gázolajból legfeljebb 50 ezer forintnyit lehet tankolni.

A Totalcar körkérdése szerint ma délelőttre már helyreállt az ellátás a MOL kútjain, de hogy ez meddig marad így, azt maguk a dolgozók sem tudják.

- Uram, nem mi vagyunk a delphoi jósda - tárta szét a kezét az egyik fővárosi MOL kút dolgozója, amikor azt kérdeztük, ma meddig tudnak kitartani és mire számítanak a következő napokban. Itt vasárnap még nem volt semmilyen üzemanyag a hatósági áras termékekből. Ma reggelre ugyan helyreállt az ellátás, az autósok azonban már nem bíztak semmiben. reggel fél hattól hatalmas sorok kígyóztak, mindenki kivárta amíg sorra kerül, csak hogy megtankolhassa az autóját.

Reggelre helyre állt a szolgáltatás, de az autósok megrohanták a kutakat
Reggelre helyre állt a szolgáltatás, de az autósok megrohanták a kutakat

Egy gödöllői MOL-benzinkút, ahol tegnap egyáltalán nem volt üzemanyag, ma már rendesen üzemelt, de a forgalom itt is többszöröse volt a megszokottnak. 

- Egyelőre mindenből van készletünk, reméljük, ez így is marad - bizakodott a kút dolgozója, aki azonban nem volt teljesen biztos abban, hogy többé nem fordulhat elő ilyen fiaskó.

A MOL sajtóosztályának elküldtük kérdéseinket azzal kapcsolatban, hogy mi volt az ellátás kiesésének oka és lehet-e számítani még hasonlóra a közeljövőben, mihelyst válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Addig is várjuk a ti tapasztalataitokat is, ha találkoztatok ma olyan MOL-kúttal, ahol nem lehetett tankolni, írjátok meg!