Váltás világos nézetre

Teljes cikk

"Utoljára ilyen Ceausescu alatt volt" – helyszíni riportunk a sorban állókkal

2022.12.06. 17:48

Budapest belvárosában, ma délben egy MOL-kútnál tett látogatásunk során épp 4000 liter üzemanyag volt készleten, bár ez nem volt kiírva. Sokan álltak érte sorba, 20-25 percet várva a Váci út szélén. Dühösen, csalódottan, vagy épp keserédes mosollyal.

Ha beállsz a sor végére, annyi információd van a közeli, ám mégis oly távolinak érződő kút készleteiről, mint az előtted állóknak. Kvázi semmi. Ezért hát páran kiszállnak az autóból a sűrű forgalom közepén, és próbálnak informálódni a forráshoz közelebbi emberekből. Persze olyan is akad, aki sztoikus nyugalommal várja, hogy végre pénzt adhasson a MOL-nak, és persze a magyar államnak is. Ehhez csak az kell, hogy a sor elejére érve se fogyjon ki a tartály.

Futárok, taxisok, céges platósok. Kisautók, nagy autók, robogók. Fiatalok, idősebbek, nyugdíjasok, mindenki egy helyen. Egy elég rossz helyen, munkaidőben, elméleteket gyártva arról, miért Magyarországon van egyedül ekkora baj az egész Európai Unióban. Vannak konkrét elképzelések, mi pedig a helyszínen is, és azóta is kitartást kívánunk mindenkinek, aki valamiért épp nem tudja letenni az autót.

Íme, a tankolás szépségei Budapesten, 2022. december hatodikán, Mikulás ünnepén.