Így leszel te is bűnöző Magyarországon

2023.10.15. 13:16

Csaknem teljesen megrengette a magyar tuning autós kultúrát az a tervezet, ami jelentősen szigorítaná az autók átalakítására vonatkozó szabályrendszert. Egyszerű ember ez ellen sokat nem tehet, azon kívül, hogy elégedetlenségének hangot ad a közösségi médiában. A hétvége során viszont ez a kommentekből közösségi tiltakozássá nőtte ki magát a Facebookon.

Mint ismeretes az Építési és Közlekedési Minisztérium egyik tervezete szerint jelentősen szigorítanák az autók átalakítására vonatkozó szabályrendszert, és a külföldről behozott tuningautók kötelező vizsgálata is sokkal drágább lenne – tudta meg a Telex.

Ha ez a tervezet jelen formájában megvalósul, akkor csak az olyan átalakítások válnak engedélyezhetővé, amelyek az adott autótípus erősebb fajtájában is megtalálható. Viszont a külföldről behozott átalakított autókkal kapcsolatban is szigorítanának. Ugyanis csak úgy kerülhetnének forgalomba, ha azokat egy „típusvizsgáló szakértői intézmény” alaposan bevizsgálja. Egy ilyen vizsgálat pedig több millió forintba is kerülhet.

Ez pedig egy olyan országban, ahol a vizsgabiztosok nagy része azzal sincs tisztában, hogy mi gyári és mi nem egy modell esetén, ezért inkább megbuktatják az autót – hiszen buktatni könnyebb, mint felelősséget vállalni (vagy tanulni) – inkább egy pénzszerzési formának hangzik, mintsem logikus szabályozásnak. 

Ennek pedig érthetően nagyon sokan nem örülnek. A kormány ugyanis ismét a tiltás (és lehúzás) útját választaná ahelyett, hogy egy átláthatóbb, emberi változtatást hajtana végre. Az elégedetlenség pedig az erről szóló cikkek kommentszekciójában is megjelent. Viszont a hétvége folyamán ezt valaki egy következő szintre emelte poszt formájában, amit egyre többen másolnak le/osztanak meg profiljukon:

Bűnöző vagyok Magyarországon.! **

Egy felni, egy ültetés egy fényezés... az hogy a pénzünket nem a k*rvákra, drogokra költjük hanem alkatrészeket vásárolunk amivel szintén az államkasszát tömjük javarészt, az hogy elmegyünk 1-1 találkozóra ahova engedélyt kérnek a szervezők és fizetnek a helyért amivel szintén pénzelik a kasszát!.

Bűnöző vagyok, mert nem állok be a sorba a szürkék kőzé, mert van hangja az autónak ami nekünk "zene", azért mert van bennünk kreativitás és alkotási vágy! Tankolunk hogy mehessünk akár 1 kört is amivel szintén az államot tápláljuk, akkor is ha 800 literje!

Ahelyett hogy tiltogatják inkább kompromisszum kéne! Nem nehezíteni mindenen megfosztani az embereket a hobbitól, elvenni a kreativitást az emberektől.! Mit gondolnak? Nem csinálják? De ugyanúgy fogja aki hisz benne.!

Létrehozunk egy új szervet akit az állam táplál hogy minket szivasson? Miért? Mikor veszik észre hogy nem az autó öl hanem aki vezeti!. Az Árpádhídi gázolás ékes példa arra hogy nem az autó ölt hanem egy hülye felelőtlen döntés egy felelőtlen embertől.!

Szarrá büntethetnek minket!. De egy dolgot tartsanak szemelött: Aki Épít Összetart

Másold ki a szöveget ha egyet értesz velünk.....és dobj egy képet a vasadról!

 Az egész "boszorkányüldözés" az Árpád hídi balesethez vezethető vissza, ahol egy idióta 137-el kiprödült és megölt egy ártatlant. A rendőrség pedig azóta hadat üzent nem csak az illegális versenyeknek, gyorshajtóknak, de amint kiderült, hogy a RACE-001 tuningolva is volt, az átalakított autók is a célkeresztbe kerültek.

Míg az előbbi csoportoknál jogosnak mondható a rendőrség intézkedése, addig az utóbbinál már több aggály is van.  Addig is hallasátok hangotokat, ahogy csak lehet, hiszen ami most zajlik, az több mint nem oké!