A Matchbox 70. évfordulója máris jó bulinak tűnik

2023.02.05. 17:19

Az új ünnepi kollekció részben újrahasznosított cinkből készül, és van belőle rendes Doubledecker is.

Hét évtized legjava hétféle válogatásban, illetve hamarosan egyesével is piacra dobva úgy, hogy akár narancssárgában, akár ezüstben, de mindenki megtalálja a maga kedvencét. Ez a Matchbox 70. évfordulós ajándéka, a képek alapján épp negyven különböző modell minden generációnak.

Persze még csak február van, így a Mattel gyorsan elárulta azt is, hogy ez a limitált széria csak az első fecske, és idén nyáron további ünnepi bejelentések várhatóak. Addig is lássuk, miket érdemes levadászni a boltokban.

Jaguar D-Type? Bugatti Chiron? A Porsche 911 Safari kiadásban? Esetleg egy arányait tekintve óriási Mini? Az angol és német kedvencek mellett akad bőven amerikai csemege is, nem beszélve az elektromos újdonságokról.

Személyes kedvenceim közt ott a Routemaster busz is, még ha furcsa is egy kissé kályhaezüstben, ami persze a platina árnyalata szeretne lenni.

A Porsche 906, a Mercedes G 63 AMG 6x6, vagy az MGB GT lesz a legritkább? Nehéz kérdés, de az a kombi Audi is népszerű lehet, csak hogy a Mattel megtréfálja a gyűjtőket.

A Morris Minor kabrió törékenynek tűnik, és ilyen kiadásban a Chevy pickup és a Jeep FC billencs sem kemény munkavégzésre termett. Sok sikert mindenkinek, hisz mint tudjuk, a Matchbox-vadászat igen fáradtságos hobbi.