Milleniumi pluszprogram

2000.08.21. 10:28

"Na jó volt???Hányan voltatok??? Sajnos a Saab isten nem volt velem és nem tette lehetővé,hogy tiszteletemet tegyem a rendezvényen. Remélem lesz még olyan buli amiből nem maradok ki. Légy szíves írj a részletkről, pl.hányan robbantak le???

 
   

A magyar SAAB-rajongók élete fordulóponthoz érkezett. Az interneten már régóta működő SAAB 900 Club Hungary augusztus 20.-án kilépett a virtualitásból, és megtartotta első találkozóját a budapesti Városligetben, a Közlekedési múzeum előtt.

Nyílt titok, hogy lapunk webszerkesztője a SAAB Klub elnöke és motorja, és a totalcar-szerkesztőség a tanú, hogy az állandó SAAB-ozás néha már a webszerkesztés rovására megy.

 
   

A vasárnapi összejövetelen 20 autó és azok kiszolgálószemélyzete vett részt, nem beszélve az egyszerű érdeklődőkről, és azokról, akik SAAB 900-asuk gyengélkedése miatt kényszerültek a gyalogos részvételre.

Mivel az elnök dizájner, és afféle szerző-mozgó ember, a magyar SAAB 900 klubnak van rendes tagsági igazolványa (nyomtatott, laminált) mellyel több szervizben is 10 százalékos kedvezmény vehető igénybe. Régóta működik honlapjuk, ahol a klubtagok autói is megtekinthetők. Ha a klubtagnak nincs digitális kamerája, maga az elnök száll ki a helyszínre fotózni.

 
   

A szervezô csak médiatámogatójaként mutatja be Szalai Reginát: neki köszönhető a számos szitanyomott SAAB 900 Club Hungary extra, matrica, egérpad, zászló, és - nyilván az ínyencek kedvéért - van kifeszíthető SAAB 900 kordonszalagjuk, mellyel le lehet zárni a helyszínt, ha egy SAAB 900-as gyilkosságot követne el. A kordonszalagot végül felhasogatta a tagság, és emléktárgyként vette magához.


 
   

Az igazsághoz tartozik, hogy a SAAB 900 Club Hungary-zászló nincs beszegve (az elnöknek a találkozót megelőző éjszakán erre már nem volt ideje), de a klubtagok számára szinte természetes, hogy az IKEA-fílinggel mélyen áthatott svéd hagyományok szellemében egy imbuszkulcs segítségével maguk szegjék be a zászlót, otthon.

A magyar SAAB 900 Klub pillanatnyilag nem szed tagsági díjat, de több résztvevő figyelmeztette, hogy ez hülyeség, úgyhogy a jövőben ezen a téren is fejlődés várható.

 
   

Az elnök így összegezte a találkozó főbb eredményeit:
-A legnagyszerübb az, hogy materializálódtak az arcok, akik már régóta tartják a kapcsolatot az Interneten keresztül. Nyolc új tag érkezett, köztük az egyik az elsô lány a kluban, egy másik pedig egy ezerdarabos szériából való 1980-as, kétajtós turbo SAAB 99-ces tulajdonosa. Dokumentaciók , alkatrészek cseréltek gazdát. Az egyik tag azonnal tudott szerezni elektromos ablakemelőt, (ma küldi érte a motoros futárt ) A másik tag Amerikából rendelt, valami gigantikus színes SAAB 900-prospektust, amit aztán lehet másolgatni.

Az esemény záróakordja a kötelezô SAAB-os felvonulás volt, amit a milleniumi ünnepségek útlezárásai méltatlanul megkurtítottak.

A következô, jóval szervezettebb találkozó szeptemberben lesz, Dunabogdányban a folyóparton, piknikkel összekötve.