Villanybringás cégbe fektet a Porsche

2022.02.14. 12:30

Lényegében ismeretlen a nagyközönség számára a Fazua nevű vállalkozás, pedig az elektromos kerékpárok piacának egyik fontos szereplője.

A cég egy kompakt és kis tömegű elektromos kerékpárhajtást kínál, amelyet már jelenleg is több, mint 40 kerékpárgyártó alkalmaz. A Porsche most a vállalkozás 20%-át vásárolta meg, de további részvényekre is opciót szereztek, így állítólag a teljes felvásárlás is lehetséges lenne, ha a sportkocsimárka vezetése úgy döntene.

porsche ebike

A projektbe egy, kifejezetten környezetbarát közlekedési megoldások finanszírozására szakosodott befektetési alapot is bevontak, a holland központú Ponooc Investmentet, és két vegyesvállalatot is alapítanak két új partnerükkel. Az egyik a Porsche saját márkás elektromos kerékpárjait állítja elő – alighanem a Fazua műszaki megoldásaira támaszkodva – a másikról pedig annyit mondtak, hogy valamiféle mikromobilitási megoldást fejlesztenek majd.

Az utóbbi években divatba jöttek az autókhoz képest olcsó és tiszta, jellemzően kétkerekű elektromos járművek – saját, és bérelt közlekedési eszközként egyaránt – és úgy néz ki, a Porsche is szeretne egy darabot ebből a piacból.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!