Elon Musk most már kihátrálna a Twitter-felvásárlásból

2022.07.09. 15:15

Először sokan viccnek gondolták, hogy Elon Musk felvásárlási ajánlatot tett a Twitterre, később azonban úgy tűnt, a 44 milliárd dolláros vásárlás tényleg megvalósul, majd Musk még el is mondta, hogy teszi pár éven belül jobb és jövedelmezőbb felületté egyaránt a platformot.

A folyamatosan gyengülő részvénypiacon egyre kevésbé tűnik jó üzletnek a felvásárlás, de a Tesla-vezér természetesen egyéb okokra hivatkozik. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott nyilatkozatban az szerepel, hogy a Twitter állításával ellentétben jelentős mennyiségű hamis felhasználó van jelen a platformon. Musk szerint az oldal 220 millió felhasználójának 20%-a hamis, a Twitter állítása szerint viszont 5%-nál kisebb ez az arány. Musk nehezményezte azt is, hogy a cég nem bocsátott rendelkezésére minden, számára fontos előzetes üzleti információt, továbbá kirúgták két nagyvezetőjüket, és létszámstopot vezetettek be, ami szerinte szintén ellentétes volt a megállapodásukkal. 

A Twitter továbbra is elkötelezett amellett, hogy az eredeti feltételek mentén vigyék véghez az adásvételt, ellenkező esetben pedig Musk egymilliárd dolláros fájdalomdíját szeretné magáénak tudni. Minden bizonnyal nehéz lesz a megegyezés, és hosszas pereskedés kezdődhet.

A tőzsdéről kivonásra kerülő céget részvényenként 54,2 dollárért vette volna meg Musk, jelenleg 36,8 dollárral zárt pénteken a Twitter, a jövő hét eleje pedig valószínűleg elég érdekes lesz ilyen szempontból.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!