2009.12.29. 16:17

Tisztelt Autódoktor!

Egy 206-os 1.4 HDI Peugeot-val kapcsolatosan kérdezném, hogy mennyi km. illetve év után szükséges  a vezérműszíj cseréje. A szervizkönyvben az áll, érdeklődjön a legközelebbi márkaszerviznél. Három különböző márkaszerviz eddig három különböző választ adott. Természetesen nem szeretném a végtelenségig húzni a cserét, de ha a gyártó előírása szerint tényleg 240 ezer km a csereperiódus, akkor nem szeretném 100 ezer km-nél már a cserét elvégezni. Az autó 2004-es évjáratú.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Szabó Gábor

Kedves Gábor!

A gyártó által megadott csereintervallum 240 000 km vagy 10 év, értelemszerűen ahhoz kell igazodni, amelyik hamarabb letelik. Komolyabb igénybevétel esetén ez 180 000 km-re vagy 10 évre rövidül. Ilyennek minősül például egy taxi, vagy egy oktatóautó.

A görgőre a gyártó ellenőrzést, és szükség esetén cserét ír elő. A hosszú csereperiódus miatt a gyakorlatban ez minden esetben cserét jelent. Szerintem nincs ember a földön, aki nagy pontossággal meg tudná mondani egy görgőről, elfut-e majd újabb 240.000 kilométert.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.