Nem indul a Volvo, kivéve a szervizben

2011.06.29. 14:18

Üdvözlöm!

Van egy Volvo S40 2.0 140 lóerős, 1996-os évjáratú autóm.

A problémám hogy néha nem indul, természetesen amikor elviszem szervizbe mindig indul (ilyenkor a válasz, nem tudnak vele mit kezdeni amíg indul). Tolásra indul, az akku jó, önindító rendben.

Amikor nem indul, indításkór felgyulladnak a visszajelzők, de nem rendesen csak halványan vagy villogva. Ha sebességbe teszem, rendesen kigyullad, ilyenkor előfordul hogy elindul, de ha megmozdítom az autót néha ennyi is elég és indul. Ha egyikre sem akkor meg kell tolni.

Előre is köszönöm a segítséget!

Attila

Kedves Attila!

Nagy valószínűséggel a motor és a karosszéria közötti testeléssel van a probléma, kisebb eséllyel valamilyen más testkábellel.

Előbbi könnyen ellenőrizhető: vegyen magához egy testkábelt, és amikor az autó éppen nem indul, kösse direktben az akku negatív saruja és a motorblokk közé. Ha a probléma megmarad, tegye ugyanezt a negatív saruval és a karosszériával - persze semmiképpen se valamilyen fényezett felületen, inkább egy, a lemezen átvezető csavaron próbálkozzon.

Ha ez sem vezet célra, sajnos végig kell járnia a kábelköteg testelési pontjait és a köteg csatlakozóit.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.