Folyton merül az akkumulátor

2013.01.13. 14:37

Kedves Autódoktor!

Toyota Yaris 1.3 2012 márciusi keveset használt autóban harmadszor merül le az akkumulátor teljesen, a szerviz szerint az akkumulátor és generátor is rendben, szerinte valamelyik fogyasztó maradt bekapcsolva - hiába mondtam,hogy minden leállásnál többször ellenőrzöm a világítást, a csomagtér világítást, stb. is.

Az akkumulátor teljes feltöltés után pár hét múlva újra lemerül!

Ön szerint mi lehet hiba oka?

Üdvözlettel: Tibor

Kedves Tibor!

Nem is olyan régen írtunk erről, ajánlom átolvasásra.

Az ön esetében egyébként arra gyanakszom, hogy a generátornak egyszerűen nincs alkalma pótolni az indításnál és az önkisülés által elvesztett energiát.

Ha ön ritkán, rövid utakra jár, ráadásul tél lévén ilyenkor bekapcsolja a nagyobb elektromos fogyasztókat (ablaktörlő, hátsó ablak fűtése, szellőzőventillátor, világítás), akkor előfordulhat, hogy nem sikerül visszatölteni az elhasznált töltést.

Ha mindezek mellett utcán, udvaron, vagy fűtetlen garázsban parkol, az akku alacsony hőmérséklete miatt további kapacitást veszthet.

Jó megoldás nincs, a nagyobb akku sem hoz megoldást. Azt javaslom, ha teheti, gyakrabban mozgassa meg az autót. Ha ez nem működhet, marad az akkumulátor töltögetése.

Üdvözlettel:

Autódoktor