Kidobjam a törött Swiftet?

2016.02.01. 13:55

Helló Doki!

Nekimentem egy kandelábernek frontálisan,  szerencsétlen 94-es Suzuki Swiftem megroppant. Ránézésre a zárhíd, hűtő, lökhárítók, fényszóró bal, kereszt-tartó és a motorháztetőt cserélni kell. Érdemes-e javítani vagy vessek rá keresztet?

Vera

Kedves Vera!

Egy csúnya, rossz autódoki azt mondaná: naná, azért van rajta kereszttartó. Elnézést, nem hagyhattam ki. Viccen kívül valóban elgondolkodtató a helyzet.

Az első kérdés az autó általános műszaki állapotára, és a baleset előtt tervezett jövőjére vonatkozik. Valamint érdemes javítási kalkulációt kérni néhány közeli lakatostól, akár e-mailen küldött fényképek alapján.

Ha használtan található hozzá alkatrész, talán a kecske-káposzta elv is működhet. Az összetört, működésképtelen autót eladni sokkal nehezebb, a megjavíttatottat pedig talán már nem éri meg. A hosszútávú megtartás esetén talán van ráció a rendbehozásban. Ha azonban már a törés előtt is a magyar kisautó cseréjéről ábrándozott, nos akkor talán egyszerűbb meghozni a javítás nélküli eladás döntését.

Nagy valószínűséggel nem fognak füstölni a telefonvonalak a fényképpel feladott hirdetésre, de néhány hétig érdemes feltenni néhány hirdetési oldalra a járművet. Ha senki sem harap rá, és a csere mellett döntött, sajnos csak a bontóba való leadás marad. A régi idők "mentsünk meg minden járművet, mert nincs másik" rigmusa a mai világban már nem aktuális. Ez van, változnak az idők.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu