Hyundai Terracanra vennék gumit

2006.09.07. 10:59
Egy szett téli, egy szett nyári gumit venék rá, terepre, sárba megyek vele télen

Kedves Gumidoki!

Egy Hyundai Terracanra szeretnek gumikat venni. Jelenleg 265/65 R16 os gumik vannak rajta. Szeretnek egy szett teli es egy szett nyari gumit venni ra. Utan 10-20% at offroad megyek, sarba, telen is. Milyen tipusu gumit ajanlana.

Köszönöm:

András

Kedves András!

Biztos, hogy helyesen írta le az abroncsméretet? 265/65 R16 méretű abroncsot - tudtommal - senki sem gyárt...

Ennek az autónak véleményem szerint 255/65 R16 a gyári abroncsmérete. Ha nekem van igazam, akkor ebben a méretben figyelmébe ajánlom pl. a Pirelli Scorpion S/T mintázatát, amely télen-nyáron kiépített úton, de kisebb terepezéshez is kiváló. Így elég lenne egy garnitúra abroncs egész évre. Ha komolyan offroadozik, akkor arra speciálisabb mintázatú és szerkezetű abroncs kell, ami méretcserével oldható csak meg. Ebben az esetben javaslom, váltson vissza 235/75 R15 méretre. Itt már kapható durvább, terepes mintázat, mint pl. a GoodYear Wrangler MT/R, vagy a BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM. Ezek viszont kiépített úton nem rendelkeznek kiemelkedő tulajdonságokkal.

Ha tehát keményebb terepeken is szeretné használni 4x4-esét, de az esetek többségében kiépített utakon jár, egy garnitúra durva terepes abroncs és egy garnitúra "utcai" abroncs a megoldás - szerintem.

Üdv:

Gumidoki