Olcsóbb ismeretlent vagy drágább márkásat?

2016.10.01. 11:04

Kedves Gumidoktor!

Téli gumit szándékozom vásárolni 2005-ös Suzuki Swiftemre. Két típust néztem ki: Laufenn LW 31 I fit és Falken HS 449. A Hankook által gyártott Laufenn márka teljesítményéről tesztet nem találtam. Az ára miatt gondolkodtam el rajta, azonban kérdéses, hogy mennyire megbízható. A pár ezressel drágább Falken mellett szólna a teszteken elért jó eredmény. Véleménye szerint a Laufenn márka jó választás lehet vagy inkább ne ezen akarjak spórolni és válasszam a drágább Falkent. Esetleg más javaslata lenne?

Válaszát köszönöm! Üdv: Péter

Kedves Péter,

A Laufenn annyira új márka még, hogy tesztekben sem igen szerepelt, és használói véleményeknek is eléggé híján vagyunk még vele kapcsolatban. Én azt tudom elmondani, hogy a nyári mintázatai eléggé jók, sok helyen hallom, hogy a főmárkától, a Hankooktól veszik el a vásárlókat.

Ha a téli mintázat is ilyen jól sikerült, akkor bizony nem rossz választás, pláne - ahogy ön is írja - az ára ismeretében. A Falken már régóta piacon van, generációról generációra jobbak a termékei, ezért ár-érték arányban egy megbízható választássá nőtte ki magát a márka. Én kísérletező típus vagyok, kipróbálnám a Laufennt, de ha a tutit szeretné, válassza a Falkent! Ami ebben az árkategóriában még figyelmet érdemel, az a Barum és a Semperit is.

Üdv, Gumidoki