2020.10.11. 16:07

Tisztelt Gumidoktor!

Nemrég vásároltam egy Tata Safari (2008-as, 2200 ccm) terepjárót. Jelenleg öreg, de még megfelelő profilmélységű Nexen Winguard SUV 235/70R16-os gumik vannak rajta, gyári alufelniken.

Az éves futás ~10ekm. 40% város, 50% országút/autópálya, 10% homok/sár/földút. A későbbiekben a terep megduplázódhat. Mit ajánlana? 4 évszakos garnitúra/ téli-nyári szett (esetleg külön felnin)?

Örülnék, ha tudna típust is ajánlani. Guminként ~30-35 ezer körüli árra gondoltam. Nem bánnám, ha kicsit terepesebben néznének ki a minták. Zaj/fogyasztás másodlagos, tapadás(pl.: vizes úton B) és a kormányozhatóság a lényeg.

Válaszát előre is köszönöm: József

Kedves József,

Megkönnyíti a dolgomat, jól körülírta, mi vár a majdani abroncsaira! ;) Én erre a futásra és használati módra, valamint járműre négyévszakos "félterepes" mintázatot tudok elképzelni. Annak még a kinézete is tetszeni fog önnek. :)  

Hirtelen két tuti befutó jut eszembe, ami elérhető ebben a kívánt, 235/70 R16-os méretben. Ha nem szán rá annyit, akkor a Toyo Open Country AT+ lehet befutó.

Ha kicsit vaskosabb a ráfordítható keret, akkor a Pirelli All Terrain Plus, ami itt szóba jöhet.

Természetesen sok remek mintázat létezik ezeken kívül is még, de próbáltam tényleg a preferenciái mentén szűrni. Szerintem bármelyik beválhat önnek a kettő közül!

Üdv, Gumidoki