Delta helyett Dedrát

2002.02.01. 12:27

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

A nyár elején el szeretném adni a Lancia Deltámat. Állapota: Lancia Delta 1500, 1984, 85 Le, kb 105.000km jelenleg 98.000km, szürkemetál fényezés, kasztnija 3 darab, kb. 5cm-es karc híján kifogástalan, újrakárpitozott belsőtér, Blaupunkt rádió 4 hangszóróval, 2 zsír új gumi (a másik kettő kb. 85%-os), műszakija áprilisban lesz friss, törzskönyvezett a gép.

Az általam kalkulált ár: 275-305e Huf körül lenne. Ez reális-e érte?

Ugyanis júniusban lejár egy bankbetétem, és azzal együtt a németektől akarok egy 92 környéki Dedrát hozni (az egyik rokonomnak van egy autóimporttal foglalkozó cége). A másik kérdésem az volna, hogy melyik benzinmotorral vállasszam a típust? Általánosságban helyközi használat (20-30km) lenne a dolga, és évi egy-két alkalommal hosszabb túrára mennék vele (1500-2000km). Fogyasztás terén 8 liter lenne az elvárásom. Magam szerint 1,6-ost vagy 1,8-ast választanék. Ezekkel kapcsolatban van-e valami negatív tényező??

További jó munkát kívánva: Jenő

Kedves Jenő!

Feltételezve a kifogástalan állapotot és a valós futásteljesítményt, az eladási ár véleményem szerint a leírtak alapján 250000-275000 között mondható reálisnak. A Dedra mindkét motorral megfelelő menetteljesítményekre képes, fogyasztásban sincs jelentős különbség közöttük, viszont a szerviztapasztalatokról és a motorváltozatok sajátosságairól az Autódoktor véleményét érdemes kikérni, hiszen Ő a Guru ebben a témában.
Kérem ,hogy az említett eladási árral kapcsolatban vegye figyelembe, hogy az autót nem láttuk és ez befolyásolhatja a leírtakat.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.