Terepjárót vennék 5 misiért

2013.02.02. 11:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

A tanácsát szeretném kérni autóvásárlással kapcsolatban.

A cél mindenképp egy nagyobb SUV, vagy akár terepjáró kategóriás autó. Automata, megbízható és elegendő csomagtartó két kutya számára. Összeg max 5-5.5 millió, de ha szükséges mehet följebb is.

Jelenleg 3 variációban gondolkozom, ezek nagyon nem egy kategóriák, hasonlóság is alig van közöttük, de ezekre tudtam letisztítani a szóba jöhető variációkat:
A) - 2007-2008-as Honda CR-V 2.0 benzin (aut): Leginkább az Executive modell jöhet szóba, de abból nagyon kevés van, szinte nincs is.
B) - 2006-2007-es Lexus RX400h (cvt)
C) - 2006-2007-es Toyota Land Cruiser D4D (aut)

Ezek közül melyiknél mire érdemes figyelnem? Meg szabad-e venni az LC-ket 200 ezer km környékén? Tudna-e ajánlani esetleg más alternatívát? Illetve egy szubjektív dolog: Ön mi alapján döntene? :)

Segítségét előre is köszönöm!

Üdv,
Tamás

Kedves Tamás!

Ezek közül egyik sem elromlós fajta. A legterepjárósabb ezekből a Land Cruiser, ennek van csak klasszikus értelemben vett terepjáró futóműve és hajtáslánca, a többiek csak olyanok mintha azok lennének. A hosszú Land Cruisernek elég is lehet a csomagtere a kutyák számára. A Land Cruisereket nyugodtan megveheti 200 ezer kilométernél, legalább be van járatva. Arra figyeljen, hogy ne egy szét terepezett darabot vegyen. A márkaklubok honlapján biztos tudnak Önnek tanácsot adni, mik a kritikus pontok, bár a Land Cruiserek minimális átalakításokkal jól bírják még a Dakart is. Nem szeretem a SUV-okat, de ha terepjáró kellene, a Land Cruisert venném.

Üdv:

becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.