Prémiumot nagyautót vagy kompaktot hárommilióért?

2013.05.04. 18:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

2.8-3 millió HUF körül szeretnék autót vásárolni. A véleményére lennék kíváncsi, hogy mi lenne az ideális választás. Nagyon tetszenek a 2004-2005 évjárattól Audi A6-osok, szintén ez évjárati BMW 525-530D, illetve az E osztályos Mercedes. Ebben a kategóriában mindenképpen a Diesel-t céloznám meg, mivel egy ekkora autónál számomra kézenfekvőbb a Diesel, kevesebbet fogyaszt, nyomatékosabb.

Ezzel szemben áll egy elég nagy kategória ugrás. Tetszik a 2006-tól gyárott "ŰR" Honda Civic, Ford Focus, GOLF V-VI, és a hasonló kisebb termetű, esetlegesen sportos külsejű autók. Ebben a kategóriában pedig a Benzines a szimpatkiusabb, 40-50-60 ezer km-el.

Mi célszerűbb?? Egy idősebb, több km-es luxus autó? Vagy egy jóval fiatalabb kevés km-es középkategóriás?

Üdvözlettel:

Ádám

Kedves Ádám!

Nem ismerem a jövedelmi viszonyait, és sok közöm sincs hozzá, de csak akkor vegyen nagy kategóriás autót, ha egy esetleges 4-500 ezres javítás belefér a költségvetésbe, van 17, 18 colos gumira is pénz, és van is kedve kifizetni. Nem biztos, hogy szükség lesz rá, lehet, hogy gond nélkül fogja használni, de soha nem lehet tudni.
A második lehetőségként felsorolt autók (GolfFocusCivic) mind jók lehetnek a mindennapokra, és sokkal gazdaságosabban fenntarthatóak. Én inkább ezeket javasolnám megvételre, sokkal racionálisabb döntés.
 
Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.