2014.01.28. 13:19

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Segítségét szeretném kérni autóvásárlásban, már majdnem végső elkeseredésemben. Kinéztem magamnak néhány szimpatikus modellt, de mimnél több információhoz jutok, annál bizonytalanabb vagyok, melyiket vegyem.

Az első, amit szimpatikusnak tartok az egy Toyota Yaris 2007 évjárattól esetleg egy jól felszerelt sol, kevesebb km-rel. Ezt azért választanám, mert megbízható, Toyota, keveset fogyaszt, és viszonylag jókat írnak róla a használói.

Második egy Nissan Micra ami mondható japánnak, megbízhatónak, és ha olcsóbban hozzájutok boldog is vagyok vele. Nem biztos, hogy férfias autó, de én azzal nyugtatom magam, hogy városi kisautó és célnak megfelel. Leginkább dolgozni járnék autóval, egy évbe egyszer lemennék vele Balatonra a családdal, ami asszony+2 gyerek és egy szobacirkáló kutya. Talán elférnénk benne.

Harmadik, ami egy új szerelem az egy Fiat Linea. Nem tudom miért, de nagyon tetszik a formája, sedan, elegáns legalábbis nekem szép és beleszerettem. Hogy miért Linea azt nem tudom, bár mindenki azt mondja ismerőseim közül, hogy „F” betűset sose-semmilyen formában ne vegyek.

Negyediknek egy Honda Jazz is szóba jöhet csak itt az a gondom, hogy 1,3M maximumért nem nagyon kapnék frissebb évjáratot, jó és szép állapotot.

Benzinesben gondolkozom mindenképp, mert a dízelek nem hinném, megérné nekem rövid utakra.

Kérem, segítsen nekem tanáccsal, mert nem tudom mitévő legyek.

Ha esetleg jobbat is tudna ajánlani a pénzemért nagyon, örülnék annak is.

Tisztelettel voltam Laci.

Kedves Laci!

Ezek közül az utólag csomagtartót kapott autók közül a Linea néz ki még a legjobban, mert egy Grande Puntóból készült, és a puttonnyal sem rontottak rajta annyit, mint a Thalián például. Jó autó, a népítélet szerint a tulajok szeretik, de Kőbájker kollégánk is kedvelte. Az eleganciáról nem a Linea jut eszembe, de ez az én ízlésem, erről kár is lenne vitatkozni. Ez a három F betűs mondás, miszerint Fordot, Fiatot, franciát nem veszünk, egy nagy marhaság. A 90-as évek eleje óta fújják az emberek, jellemzően mindenféle tapasztalat nélkül. Akkoriban volt még némi igazságtartalma, amikor bejöttek a Fiat Regatták, 305-ös Peugeot-k és hasonlók, de mára ez csak egy viccesnek hangzó butaság maradt. Azt gondolják, hogy szellemes és egyúttal hozzáértőnek is tűnnek, de egyik sem. A Honda Jazzből tíz év körüli darabokat lehet ezért a pénzért venni, az egyik legnagyobb belső méretekkel és variálhatósággal rendelkező kis autó, méretéhez képest meglepően nagy csomagtartóval, és rendkívül megbízható. Toyota Yaris ugyanolyan megbízható, mint a Jazz, de belül kisebbnek érződik egy kicsit. A belső tér hasonló mindegyikben, meg kellene nézni élőben őket, hogy elegendő-e a csomagtartó mérete Önöknek.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.