BMW E46 vagy Alfa 159?

2014.03.02. 11:30

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!


Előszó: Kizártnak tartottam, hogy valaha is tanácsot kell kérnem autóvásárlásban, a reggeltől estig használtautó-kínálatot böngésző embertípus vagyok. Uno Turbo-tól G-Merciig néha minden érdekes.


A helyzet: 2007-es évjáratú E92 BMW-m nyűgös egy autó. 3 éve szolgál engem közel sem olyan megbízhatóan mint előtte az E46. Ezért el szeretném adni.


A kérdés: Melyik autót válasszam a következő két típus közül, melyik lehet jobb választás? Évi kb 30e km-t megyek, sportosan vezetek (küldtem is önnek képet az idei pályanapról amin kergetjük egymást)

Alfa 159 1.9 , 2.0 JTD - 2008 utáni (150/170ló) vagy BMW E46 320d - 2004 utáni (150 ló). Ez a két autó tetszik. (Kasztni mindegy, akár cabrio is jöhet, de mindenképp kéziváltós) Az ár is szinte mindegy ugyanis olcsóbb autókról beszélünk mint a mostani kocsim. (3 000 000 körül a kinálat teteje, ez teljesen belefér)


A "megbízhatatlan" olasztól joggal félek? A gondtalan E46-kilométerek már csak megszépült emlékek? Mit gondol? Ön melyiket ajánlaná?


Előre is köszönöm válaszát,
Üdvözlettel,
Áron

Kedves Áron

Na, ha már együtt csapattunk, akkor tegeződjünk, ne púposkodjunk itt. Ennyi pénzből már a legszebb M pakettes BMW-ket is meg lehet már  kapni. Szerintem az E46 nagyon jó kocsi, de ezekre a dolgokra figyelni kell. Ha nem ragaszkodunk az M paketthez, akkor kb. kétmillió környékén vagy picivel fölötte már tényleg 150-160 ezret futott autókat vehetünk kintről. Az Alfa 159 nekem is személyes kedvencem, mert egy jó színben észveszejtően szép autó, az utóbbi tíz év talán legszebb formája, nekem különösen a kombi tetszik. A benne lévő multijet motor nagyon jó, megbízható darab. Igazából nehéz helyzetben vagyok, mert mindkettőt szeretem, nem tudom egyiket sem kiemelni. Menj el, nézz meg mindkettőből többet, amelyiknél nagyobbat dobban a szíved, azt vedd meg.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.