Két autó helyett egy egyterűt

2014.07.04. 10:38

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Autóvásárlás előtt állok. Kisebb boltot üzemeltetek, ezért lényeges, hogy nagy csomagtérrel rendelkezzen a jármű, mivel rendszerint magam szerzem be és szállítom az árut. Családos ember vagyok, van egy kisgyermekünk is. Ezért valamilyen egyterűben goldolkodom (inkább tolóajtós), amelyik amolyan mindenes, hogy ne kelljen két autót üzemeltetni, családi és üzleti célra.
Több kiszemeltem is van: Citroen Berlingo/Peugeot Partner, Renault Kangoo, Fiat Doblo, VW Caddy és a Vito. Inkább a dízel felé hajlok. A keret magára az autóra 2 millió forint, 500 ezer a papírmunkára, első szervízre. Melyik a legkevésbé problémás típus, illetve fenntartási költség szempontjából melyik lenne a legolcsóbb? Ön mit ajánlana (akár más típusból is)?


Üdv, Feri.

Kedves Feri!

A Berlingo/Partner teljesen jó, az 1.6-os HDI egy jó karakterű, megbízható motor. Az 1.5 dci Kangooval lehetnek gondok, de sokan használják elégedetten. A Doblo talán a legfapadosabb ezek közül, de a multijet motor jó. A Caddy-ből a régi 1.9 PDTDI motorral szerelt változat a legjobb. A Vito bámulatosan tud rohadni, mint talán semmi más. Az első széria mindennek az alja volt, azt talán csak a kerek lámpás W 210 tudta alulmúlni. Én vagy Berlingo/Partner 1.6HDI-t vagy Caddy 1.9 PDTDI-t vennék.   
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.