Sportos családit a Corsa helyett

2014.07.24. 11:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Szeretnénk lecserélni a 2005-ös 1.2 benzines Corsánkat egy nagyobb kisautóra, bővül a család, szeretnék egy nagyobb és biztonságosabb autót magunkénak tudni. A Corsával nincs gond, de így megérett a csere.

Szeretnék egy dinamikusabb autót, a diesel-től sem ódzkodok. Legtöbbször helyben, vagy 60-100 km-re használjuk a kocsit, de többször megyünk egy évben 500-600 kilómétert is kirándulni, gyerkőccel meg mégtöbbet fogunk. Legalább 5-6 évig jó lenne, ha kiszolgálna minket az új szerzemény, a keret rá 1 500 000-1 600 000 forint lenne.

Amikben gondolkozom: VW GOLF 5 - ebből nagyon megtetszett a 2.0 PDTI a maga 140 lóerejével. Ilyen árfekvésben kevés van, nem tudom, jók-e azok. Mazda 3: Szüleimnek ez van, nagyon tetszik,kiválóan vezethető, jól összerakott. Ezt az 1.6-os benzinessel venném. A 3-as BMW-ek is néztem: 318-as benzinest vagy 320 D-t mint alternatívákat.

Mit gondol, melyik lenne jobb választás? Más ötlet esetleg?

Köszönöm a segítséget és további jó munkát kívánok, nagyon hasznos a rovat!


üdv.: Krisztián

Kedves Krisztián!

A Golfból inkább az 1.9 PDTDI-t venném, gyengébb ugyan, csak 105 lóerős, de sokkal megbízhatóbb és probléma mentesebb motor, mint a 2.0 PDTDI, és nagyon jól (5-5.5 l/100km) fogyaszt. A Mazda 3-at csak támogatni tudom, a családi példán látja, hogy mennyire megbízható autó, sok gond nem lesz vele. BMW-ből, ha nem mennek sokat (20-25 ezer kilométer alatt), akkor mindenképp egy benzinest vennék, ezek a 18-as (143LE) motorok valójában két literesek, és egész jól fogyasztanak. A legkevesebb baj szerintem a Mazdával lenne, és a fenntartása is valószínűleg ennek lenne a legolcsóbb, de egy jó alváz és üregvédelmet mindenképpen raknék rá.   
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.