BMW 530d vagy Chrysler 300C?

2014.10.07. 10:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületes Nepper!

Autovásárlás elött állok, és ebben szeretném a tanácsodat kérni. BMW 530d (E61) vagy Chrysler 300C CRD a két számitásba jöhetö tipus. Elöre is köszönöm, hogy megosztod velem a két típussal kapcsolatos tapasztalataidat.


Üdvözlettel
Tamás

Kedves Tamás!

Az 530d-vel van tapasztalatom, megbízható, jó kocsi, de költeni kell rá. Néha sokat, néha kevesebbet, de igényli a törődést. Ha elhanyagolja, utána sokkal többe fog kerülni, a prémium kategória ilyen. A legkritikusabb talán az örvénycsappantyú cseréje, ennek elmaradása akár a motor halálát is okozhatja, de összességében egy jó autó. Csak akkor ajánlanám, ha jó jövedelme van, és nem esik kétségbe, ha esetleg ki kell fizetni 4-500 ezret egy javításra. Ugyanez elmondható minden drágább kocsi vásárlásakor. A Chrysler 300C-vel kapcsolatban viszont semmi tapasztalatom sincs. Egy ismerősömnek volt, ő szerette, különösebb baja nem volt vele, csak a kopó dolgokat kellett cserélni. Ezzel kapcsolatban megkeresném a márkaklubot, vagy egy, a márkára ráállt szervizt, és náluk érdeklődnék.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.