5,5 millióig kéne autó, de nem tudjuk, mi legyen

2014.11.11. 17:10

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

A családban két kocsi van. Egy 5.5 éves Alfa Mito - vadiújonnan véve - és egy lassan 20 éves Vectra. A Vectrát mindenképpen lecserélnénk, az Alfa maradna még. Kb. 5.000.000 Ft-ig gondolkozunk kocsiban, és a legnagyobb baj, hogy mi se tudjuk mit akarunk. :-D

A feleségem szeretne BMW-t, méghozzá cabriot. A BMW költségeivel tisztába vagyunk, tudjuk, hogy költséges tud lenni, az nem is lenne akadály. Gyerek még nincs, de tervezzük. Tekintettel arra, hogy az Alfa is 3 ajtós, és a BMW is kettő ajtós lenne, nem éppen célszerű kocsi egyik sem, de úgy gondoljuk, 1 gyereknél elmegy, nem okozna nagy problémát. Azonban én egy 2-3 éves fullos Passat is el tudnék képzelni, illetve szemezek a KIA Pro Ceed-el, igaz az is 3 ajtós. Ezek a kocsik finoman szólva sem egy kategóriák, a BMW egy presztízs gép, olyan vagány, menő kocsi, de mindketten BMW-mániásak vagyunk.

A Passat mellett a praktikum szól, a Kia mellett az, hogy új lenne, mert azt vadiújba vennénk. A BMW-vel nagyjából tisztába vagyunk, de mi a véleménye a Passatról és a KIA-ról? Bár ezeket a kocsikat nem igazán lehet összehasonlítani. A BMW cabriója - nem vászontetős - mennyire téli-nyári kocsi? Ön venne cabriot? Mi a véleménye a KIA Pro Ceed-ről? És a Passatról? Ja, dízelrőlkocsik beszélünk.


Üdv. Peti

Kedves Peti!

A cabrio nagyon jó dolog, és akkor kell venni, amikor még lehet. Általában akkor adják el, mikor megjön a gyerek, és akkor vesznek megint, amikor már felnőtt, kivéve, ha elfér a garázsban csak úgy. Egy cabriónál a gyerek hátra bepakolása lehet körülményes, ezt kipróbálnám, hogy hosszú távon vállalható-e. Ezek a kemény tetős cabriók teljesen vállalhatóak télen is, semmi kényelmetlenséget nem okoznak a tető miatt, és nem kell annyira vigyázni sem rájuk, mint a vászontetősökre.
A Passatból a CRTDI-t venném, PDTDI-t nem, bár ezért az összegért már csak azok vannak. Minden KIA jó, nem szokott baj lenni velük. Én nem vennék cabriót a gyerek mellé, mert szerintem kényelmetlen lesz betenni, kivenni a gyereket hátra. Egyszer, kétszer megcsinálja az ember, de életvitelszerűen szerintem nyűg lesz.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.