Csalódtam a Golfban, ide egy megbízható kombit

2014.12.19. 08:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Jelenleg egy 99-es Golf 4 1.4 16v autóm van. Csalódás, nem sorolom fel, hogy miért, mert sírva fakadok.

Szeretnék egy kombit, megbízhatót. 70% városi használatra, a maradék 30% ban pedig országjárásra. Lehessen bele pakolni, mert kiállításra sok cuccot viszek. Árban millió és másfél millió közöttiben gondolkodok, de ha van olcsóbb ötlet jöhet. :) Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e dízeleket néznem, ha legtöbbször városban rohangálok, vagy maradjak a benzinesnél. Amiket néztem eddig az Volvo V50 2005, Mazda 6 2006 , Audi A4 2004.

Golf 4 után megbízható autót szeretnék, amivel végre el merek menni pl. Horvátországba.


Mély tisztelettel, Csörsz

Kedves Csörsz!

  Azt nem írta mennyit megy, csak azt, hogy milyen megosztásban használja az autót. Ha sokat megy, akkor érdemes dízelezni. A Volvo V50-ben PSA HDI motor van, 2.0-es és 1.6-os, mindkettő elég kiforrott dolog. Az 1.6-os olajcseréjére különösen oda kell figyelni, ha ez megvan, kimegy a világból öt literes fogyasztással. Audiból a régi 1.9-es PDTDI is jó választás, csak ezekből a tényleg jók 2004-esek nem jönnek ki másfél millióból. Igazából a levelében ezt az évjáratosdit nem is értem. Mi van, ha 2002-es az Audi, de patika, akkor nem veszi meg? A Mazda 6 szintén jó, de ebben az esetben sem kapaszkodnék az évjáratba, mert másfél millióig alig van ilyen autó.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.