Családi autót sok hengerrel

2015.01.13. 10:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!

6-8 éves, vagy annál fiatalabb családi kombit (vagy nagy csomagtartós ötajtósat) szeretnénk vásárolni 4 millió forintos, valamennyire rugalmas keretből. Négy évig tervezzük megtartani, ami alatt az eddigi tapasztalatok alapján kb. 100 ezer km-t fogunk utazni vele. A mostani autónk egy 2002-es 95 Saab V6 3.0 TiD, és az eddig megnézett autókkal (Subaru Outback, Ford Mondeo, Toyota Avensis, Honda Accord, Mazda 6) kapcsolatban a négyhengeres dízelek hangja volt az, amivel a legkevésbé tudtam megbékélni.

A kérdésem az lenne, hogy milyen 5, 6 vagy neadjisten 8 hengeres motorokkal szerelt autók adnák meg a fülnek, a jobb lábnak és a gyomornak azt amit a Saab adott, a nélkül a tömérdek szívás nélkül amit kénytelenek voltunk elszenvedni vele. A 20 kerülni való motorról szóló cikk elég támpontot adott azzal kapcsolatban hogy mit ne (ezúton is köszönöm), de mi az amit bátran megvehetük? A sok hengerrel járó étvágy ellenére javasolja, hogy kibővítsük a keresést benzines autókra?


Üdvözlettel, skotya (és a család)

Kedves Skotya!

Az ön által megnézett autók között a Honda Accord 2004-2008-ig gyártott modellje kifejezetten csendes, a 2008-tól gyártott egy kicsit hangosabb, de szerintem sokkal csendesebb, mint a Saab 3.0 TiD, viszont nem is lenne annyi gondja vele, mint a Saabbal. Ha a négyhengeres dízelek hangja nem fogta meg, attól még négyhengeres benzinest vehet. Például az említett Accord 2.4-es szívó benzines motorjával, ami nem fogyaszt sokat (8-9 liter), de megy ha kell, és ez sem romlik el.  Ha szeretne több hengert, a Subaru Outback-nek, a hathengeres boxer motorral, gyönyörű hangja van, jól is megy, és nem szokott elromlani, ami a három literes dízel után egy furcsa érzés lesz, viszont ez már tíz liter fölött (11-12) fog fogyasztani.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.