2015.05.22. 13:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!

Nagybátyám autócsere előtt áll, melyhez kérte a segítségem, azonban szükség van a Te tapasztalatodra is. A lényeg, hogy elég komoly derékproblémákkal küszködik, így egy hagyományos autóba be- és kiszállás is fájdalmat okoz neki (Passat, Mondeo, stb.). Emiatt mindenképpen valami kisebb egyterűre gondoltunk, amelybe könnyebb beülni, hisz nem lefelé kell beülnie, hanem "felfelé".

1,6-1,8 M Ft az értékhatár. Mivel keveset autózik (kb. 8.000 km/év), mindenképpen benzines verziót keresünk. Amik ezek után a kalapban maradtak: Ford C-Max 1.6, Volkswagen Golf Plus 1.4, Toyota Corolla Verso 1.8, Opel Meriva 1.4.


Ezek közül vagy ezeken kívül melyik típust ajánlanád szívesen?
Segítségedet köszönöm

Dávid

Kedves Dávid!

A szívemnek legkedvesebb ezek közül a Corolla Verso, de a C-Max és a Golf Plus sem rossz. A Meriva egy Corsa, csak magasabb a bódé, és a Corsa padlólemez miatt kisebb a hely benne, mint egy Versóban vagy a többiben. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet elférni benne, csak érdemes először kipróbálni. Műszakilag a Toyota a legbiztosabb ezek közül, de a többi sem fog összedőlni a lámpánál.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.