Swift után Swiftet?

2015.05.27. 08:09

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kevdes Becsületesnepper!

Autóvásárláson töröm a fejem, a Swiftem mindjárt elhal. A legfontosabb szempontok: olcsó legyen (és lehetőleg japó), mert max 1,5 évre kéne és keveset használjuk (nagyon max 7-8 ezer km/év), kicsi legyen, mert többnyire városban használnánk, de azért legyen némi csomagtartó is, mert csecsemő és a tartozékok is be kéne férjenek néha.

A keret 200-400 ezer között. Amik közül vacillálok: Nissan Micra, újabban a Mazda 121 (szedán forma, relatív nagy csomagtartó), árban ez lenne a legjobb, de kicsit drágábban már Almerát, Civicet is mérnek, ami helyből sokkal többet ad. Esetleg Suzuki Baleno vagy a jó öreg Swift megint?

Egyáltalán érdemes-e autót venni ha csak 3-4e km-t megy az ember egy évben?


Köszönettel:
Gábor

Kedves Gábor!

Hogy érdemes-e autót fenntartani ekkora futáshoz, azt számolja ki, de szerintem igen, mert ez mindig kéznél van, ha menni kell valahová. és nem kell senkihez, semmihez igazodni. Swiftből már klímásat is lehet venni 400 ezer környékén, és azok már nem is romosak, a fenntartása pedig majdnem megegyezik egy kerékpáréval.

A bakancs Micra sokkal igényesebb mint a Swift, sokkal minőségibb érzés vezetni. Az első Almera nagy kedvencem, nagyon megbízható autó, a rozsda az ellensége. A Baleno is jó, ott a bölcső rozsdásodása elég jellemző gond, annyira, hogy a bontóban várólista van rá. Én vennék egy Swiftet vagy egy Micrát.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.