Jönnek az ikrek, gyorsan valami jól pakolhatót

2015.08.23. 10:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsület Nepper!


Hirtelen duplázódunk, ikrek érkezése várható friss házas életünkben, tehát valami nagy, jól pakolható autó kellene négyünknek, amibe belefér kényelmesen az iker babakocsi. Van egy nem fiatal kabriónk és egy fiatal kis kategóriájú autónk (Chevrolet Spark) Benzinesek. Mind kettőbe beleszoktunk tenni évente 8-10 ezer kilométert.


Nagy puttonyos kombikat nézegettem. 1,5-2 millió közötti az a keret, amit autó vásárlásra szánnék. 7-8, adott esetben 10 éves példányokat nézegettem. A következő típusok jöttek (eddig) szóba:
-       Toyota Avensis,
-       Skoda Octavia,
-       Mazda 6
-       Honda Accord
-       VW Caddy Life
-       ha eldobom a nem létező sznobizmusomat, szóba jöhet a Dacia Lodgy is,
-       esetleg Opel zafira.


Abban kérném a segítségét, hogy melyiket ajánlaná, melyiknél milyen hibára kell figyelni. Mik az esetleges típus hibák? Benzinest, gázolajost? Én úgy gondolom, hogy kb. 10 ezer kilométeres éves futás teljesítményhez a benzines erőforrás a jó választás, viszont a nagyobb tömeg megmozgatásához meg kell nyomaték. Minden észrevételt, ötletet szívesen fogadok.


Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel: Gábor

Kedves Gábor!


Jól gondolja, ekkora éves futáshoz nem kell dízelt venni. A Toyota Avensis az egyik kedvencem ebben a listában, abból egy 1.8-as benzinest vennék. A másik kedvencem a Honda Accord, ha rozsdásodik valahol, az az ajtók alja, és a hátsó ívek, erre oda kell figyelni. Az Accordnak nem akkora a rozsdásodási hajlama, mint a Mazda 6-osnak, a Mazdáknak ez a legnagyobb baja. A Skoda Octavia II-es egy nagyon jó autó, óriási csomagtérrel, csak nagyon kicsi a választék belőle. Én ebből a négyesből választanék: Accord, Avensis, Octavia, Mazda 6 sorrendben.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.