1,2 millióig benzines családit

2015.08.27. 11:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!


Most egy 2008-as Suzuki Splash-t használok, amely megbízhatóságával messzemenően meg vagyok elégedve, viszont idén bővült a család, és a csomagtartó mérete miatt végül a váltás mellett döntöttem, de nem nagyon tudom, hogy milyen családi autót lenne érdemes venni 1,2 millió Ft között.

Több dolog is a fejemben van, de nem tudom, hogy melyik típus lenne a legjobb. Alapvetően motorerőre nem vágyom, így egy 1,4-1,6 benzines autóval szerintem boldog lennék, a dieselt valamiért megbízhatatlanabbnak gondolom, ezért vennék inkább benzinest, de lehet, hogy ez csak tévhit. A klíma kell még a felszereltségi listából, a többi nem igazán számít.

Gondolkoztam Astra vagy Focus kombiban, a régi Merivában meg a sima Octaviában is. Árban egyébként a Renault Scenic tűnik legkedvezőbbnek, de sokan óva intenek a régi francia autóktól (hasonlóan 307SW-ket is találtam jó árban).
Még a régi Multipla is megfordult a fejemben, de annak a csomagtartója nem túl nagy.

Szintén gondolkodtam az évjáratban is. Első körben azt mondtam magamnak, hogy jó lenne 2007-es évjárat utánikat nézni, de lehet, hogy egyes típusokból akár régebbiek is elég megbízhatóak, és akár jobb felszereltséget is kaphatok a pénzemért.

Még egy kérdés foglalkoztat, hogy mennyire lehet kereskedőtől valós kilométer állást elhinni. Az AAA autó oldalát nézegettem, és feltűnt, hogy teli van 100 ezer km alatti 6-8 éves autóval. El lehet ezeket a számokat hinni, illetve lehet ezeket bárhogyan ellenőrízni?

Előre is köszönöm a válaszát, egy boldog kis családot tenne vele még boldogabbá!


Üdv,

Zoltán

Kedves Zoltán!


A H Astra egy unalmas autó, de aki nem az izgalmat keresi, annak tökéletes. A Ford Focus szerintem jobb választás, egy kicsit izgalmasabb, jobb a futóműve. Ha a végképp nem az izgalmat keresi, akkor tudnék ajánlani egy Toyota Corollát.

A Renault-knak nem véletlenül annyi az áruk, ezeket az autókat ennyi idősen már beárazza a piac. Ezért drága a Jazz és a Corolla. Az AAA autóról nem szeretnék semmit mondani, keressen rájuk a guglival, sok érdekes véleményt fog találni.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.