Megbízható klasszikust

2016.06.27. 13:38

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepper!

Egy olyan autó a cél, ami a kötelező karbantartásokon túl problémamentes, megbízható konstrukció. Mindennapos vegyes használatra kell két személynek. Lényeges, hogy valami masszívabb klasszikus konstrukció legyen sormotorral, hátsókeréken hajtva, a kilencvenes évek bejön. Luxus és extra nem kell, illetve a feltűnést is kerülném, de lelke az legyen. A keret másfél millió forint.

Köszi, Laci és Éva

Kedves Éva és Laci!


Ez a fajta felépítés meglehetősen beszűkíti a lehetőségeinket, hiszen ebben az időben jellemzően a BMW és a Mercedes csinált ilyen autókat, persze vannak kivételek. Például az Opel Omega, de ezek mára nagyon megfáradtak, és régen sem voltak különösebben jó autók, nem volt bennük semmi érdekes.

Mercedes-ből a 124-est venném, nem maradt mára sok belőle, és sok közülük többször megtette az utat a Marsig és vissza, de lehet találni olyat, ami még vállalható, csak nagyon kell keresni. BMW-ből az E36-osokból is lehet még szépeket találni, a legjobban a 325-ös és a 328-asokat szeretem, de a 318 IS motor is nagyon jó, de az csak a kupéban van.


A legjobb ilyen autó szerintem a Lexus IS 200 Sport, azokban hatos kézi váltó van és sper difi. Sportolásra alkalmatlan, mert gyenge hozzá, de egy nagyon jó autó, jó futóművel, kitűnő váltóval, soros hathengeres motorral.


Üdv:

-Becsületesnepper-