Biztonságos benzinest 700 ezerig

2017.06.24. 11:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!


Az autónk, egy 1991-es Vectra kilehelte lelkét, ezért egy új autót keresünk. Terveztük amúgy is cserélni, 2 millió forintot szántunk rá, de az idő előtti váltás sajnos a költségkeretünket 700 ezer forintra csökkentette.


Négy kritériumunk van az autóval kapcsolatban, a sorrend fontossági is egyben:

1. Legyen biztonságos

2. Legyen gazdaságos az üzemben tartása

3. Használható legyen a következő 5-8 évben (A legjobb, ha ezután használhatóan tudom továbbadni.)

4. 196 cm vagyok, férjek el benne :)


Éves szinten 30.000km-t megyek, 50% autópálya, 30% városban, 20% városon kívül.

Ami tetszett eddig (benzinesek): Volvo 1.6 2002-es, Hyundai Accent 1.5 2004-es, Toyota Yaris 2005 1.0. Nagy a szórás, tudom :)


Köszönöm a válaszát.

Üdv

Berci

ps: Volvo hány évesen számít amúgy öregnek?

Kedves Berci!


Én a Yaris, Accent, Volvo sorrendet állítanám fe. A Yaris-ban vezérműlancos motor van, és nem a manapság divatos ipari hulladék lánc, hanem rendes, amit tényleg nem kell állandóan cserélni. Nagyon megbízható autó, de én inkább az 1.3-ast venném, leginkább a teljesítménye miatt. Az ezres már klímával nagyon nem virgonc, emelkedőn pedig inkább mondanám halottnak.

IMG 0019

Az Accent is nagyon megbízható, ebben egy vezérműszíjas motor van, ennek a cseréje minimálisan megnövelheti a szervizelés költségét. A csomagtartója lényegesen nagyobb, ha ez számít önöknek a mindennapokban. A Volvót én nem venném meg, ha ezek az autók vannak ellenében, szerintem a másik kettő lényegesen jobb.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.