Ingázásra csak dízel?

2017.10.26. 11:15

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Havi 3000 km-t ingáznék az autóval, nagyrészt autópályán. Nagyon lényeges a fogyasztás illetve a megbízhatóság, hogy induljon és természetesen a fenntarthatóság is, a menetélmény kevésbé. Nem kell 140-el autóznom, tökéletes tempó számomra a 100-110 is.

Ahogyan azt a tanácsokban olvastam benzines Jazzeket illetve Corollákat néztem, de a fogyasztás miatt gondoltam indokolt lehet a dízel. Maradjak az említett típusoknál?

Erre a távra, célra és pénzből gondolkozzak dízelben?

Segítségét előre is köszönöm!

Üdv,

KG

Kedves KG!

Erre a felhasználásra vennék valami VW csoportos 1.9 TDI-, ha nem kell a sok ajtó, akkor egy 131 lovas A3-as tökéletes lenne, ilyen tempónál nem enne öt litert sem. Mellékelek egy képet a Fabiámról, abban a 101 lovas 1.9 PDTDI van, kísérletképpen megtettem vele százötven kilométert ezzel a tempóval. Igaz, hogy a Fabiában egy hosszabb váltó van, mint a gyári, de a 131 lovas A3-ban meg egy hatsebességes van, ami szintén hosszú, és simán megy 200 km/h-val is, ha kell.

IMG 20170908 223531

Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.