Passatból újabb Passatba?

2018.02.04. 12:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Sziasztok!

Szeretnem a segítségeteket kérni autóvásárlás kapcsán. Jelenleg egy B5 131 le 1.9 PDTDI Passat tulaja vagyok. Teszi a dolgát, panaszom nincs rá de úgy érzem eljött a váltás ideje. A keret 1,8 millió.

Kiszemelt kocsik: Audi A3, A4; BMW 118; B6 Passat.

Mivel fiatal vagyok, így szeretnék ennek megfelelő igényes gépezetbe ülni, ami azért nem csak nekem tetszik. :)

További kérdés az, hogy benzin v dízel. Heti egy hosszabb út 150 km-es napi 70 km a munka. Éves futással durván 30 ezer km-rel számolok. Mi a meglátásotok?

Előre is köszönöm

Kedves Kérdező!


A VW csoport autóiból csak az 1.9 PDTDI, vagy a nem FSI benzineseket szabad megvenni ebben az árkategóriában. Az FSI motorokkal elég sok probléma van, a 2.0 PDTDI-vel szintén, és ezt úgy kell érteni, hogy simán lehet félmillió felett a számla vége.

Szép, szép,
Szép, szép,

A BMW ugyanez, ha benzines, ha dízel, de az utóbbi idők tapasztalatai után inkább a dízelt venném, ha ilyen BMW-t kellene vennem. Napi hetven kilométer allatt már télen is bemelegszik rendesen a motor, ezért ajánlanám a dízelt. Én egy 1.9-es A3-ast vagy A4-est vennék.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.