Tizenéves dízel kéne, mi legyen?

2019.06.20. 08:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

Folyamatosan nézem a teszteket, próbálok tisztán látni a vétel előtt, de még mindig jelen van az a bizonyos dilemma... A fogyasztás végett, mindenféleképpen dízeles motorban gondolkozok, és amennyiben lehetséges, max. 15 éveset vennék.

Sok jót hallottam a VW csoport 1.9 PD TDi motorjáról, emellett érdekel a Mazda 6, illetve szemet szúrt a Ford Mondeo is. Az utóbbinak nagyon dicsérik a menetdinamikáját, amit kecsegtetőnek tartok. Viszont első sorban számomra a megbízhatóság a lényeg.

Durván 700-900 ezret szánok rá, esetleges regisztráció, papírmunka nélkül. Ebben az árkategóriában mind a három modellnél találtam 2004 után gyártottakat. Viszont amennyiben ajánlasz egy korábbi évjáratot, szívesen megfontolom!

Előre is köszi a segítséget!

Üdv: Laci

Kedves Laci!

A VW 1.9-es motorjai tényleg jók és a csoport autóira is kevésbé jellemző a rozsda. A Mazda dízele gyengébb szerintem, és drágább javítani is, de a nagyobb baj, a kifejezetten erős rozsdásodási hajlam. Ebben az árkategóriában szerintem csak rozsdásat fog találni. A Mondeora szintén jellemző a rozsdásodás, de a 2.0 tdci sem a megbízhatóságáról híres. Ebből a trióból csak az 1.9-es PDTDI motort választanám.

IMG 6495

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.