Újabb Passat vagy korosabb A4?

2020.03.21. 21:35

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

Családi autó vásárlása előtt vagyok. 2 típus van, amiben gondolkodnék.

Audi A4 B8 2.0 CRtdi (2008-11) és VW Passat B7 2.0 CRtdi (2010-14).

A tanácsát szeretném kérni, hogy Ön melyiket ajánlaná inkább a két típus közül?

Köszönettel,

Dávid

Kedves Dávid!

A két autó mechanikailag megegyezik nagyon sok alkatrészben, de a motor és váltó tekintetében mindenképp. Ez a két literes CRTDI motor szerintem a VW konszern legjobb motorja jelenleg azok közül, amit a hétköznapi autókba raknak. Valóban nagyon keveset fogyaszt, és nem is elromlós fajta, persze minden el tud romlani, de annyira nem jellemző. Ismerettségi körben több ilyen motorral szerelt céges autó fut mindenféle probléma nélkül.

audia4 2008 003

A kérdés annyi, hogy önnek melyik tetszik jobban. A VW csoportnál mindig nagyon jól súlyozták, hogy az Audi kapja jobb zajszigetelést, más érzés legyen a kapcsolók, tekerők mozgatása, más minőségű kárpitok, más anyagok olyan helyeken, ahol az emberi bőr hozzáérhet, hogy a minőségérzet jobb legyen. A Passat meg nagyobb, de az is egy normálisan összerakott autó. Azt javasolnám, hogy üljön bele mindkettőbe, kapcsolgassa benne a dolgokat, hogy érezze, hogy miről beszélek, és utána döntsön.

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.