Nyugodt élet a 159-es Alfa után

2020.11.21. 23:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

Jelenleg lassan 3 éve egy 1.9-es 159-es alfát hajtok, ami nagyjából évente megajándékoz egy nagyobb kiadás meglepetésével. Úgy érzem mostanra picit betelt a pohár. Különböző típusokat nézegetek, de típus ismeretem nincs sok, így ebben kérném a segítségét. Főként benzines (hibrid) típusban gondolkodom, mivel a munkahelyem csak 10km-re található, de dízel sem kizáró ok, szoktam nagyobb utakra menni. Extra igényeim már nincsenek, örülnék egy megbízható márkának, ami azért mutatós is, és normál méretű, vagy nagynak mondható rakodótérrel rendelkezik. Árban 2,5-3,5 millióban gondolkodok.

Arra lennék kíváncsi milyen típusgondok jöhetnek elő, illetve mely motorok a legmegbízhatóbbak az alábbi típusoknál, esetleg mely évjárattól ajánlaná őket (2010-től felfelé keresgélek).

- Citröen DS4, DS5 (Első számú kiszemeltek)

- Hyundai i30, i40

- Opel Astra J, K

- Honda CR-Z, Insight (hibrid?)

Esetleg mást is ajánlana ebben a kategóriában, ami elkerülhette a figyelmem?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!


A DS4 DS5 érdekes autó, szinte alig van jelen a piacon, pedig elég jó minőségűek, de ez a francia átok. Megpróbáltak ők már többször prémium autóval betörni a piacra, de valahogy nem sosem jön össze. A DS5-öt sikerült kipróbálnom, amikor ki se jött a piacra, kellemes meglepetés volt. Sajnos tapasztalat nincs ezekkel, kivel mindkét típusból tizen darabot kínálnak eladásra. A motorok tekintetében én a két literes dízelt venném. 

CITROEN DS4 2012

A Hyundai-ból mindkét típus jó, benzines vagy dízel, mindegy, megbízható, jó minőségű autó. A J Astrával az a bajom, hogy nagyon nehéz, emiatt a lehetségesnél lustább az autó. Benzinesek közül egyértelműen a szívó motorokat részesíteném előnyben a dízelből az 1.7-est. A CR-Z eléggé kilóg ebből a sorból, de én szeretem. Amikor megláttam, hogy a Honda megcsinálja ezt a régi CRX utódot, akkor nagyon megörültem, amikor meghallottam, hogy hibrid lesz, akkor nagyon csalódott lettem. Azóta menetem pár CR-Z-vel, nem erős, de a futóműve, kormánya, váltója miatt élvezetes. Azért egy jó Type-R motor jobb lett volna bele.

DSC05949

Az Insight a Honda válasza a Prius-ra, az én válaszom meg az, hogy ha ilyen hibridet szeretne, az Insight se rossz, de a Prius jobb. Én a CR-Z-t venném, ha vezetési élmény is kellene, Hyundai i30, i40 közül választanék, ha egy sima közlekedő edény kellene, a DS az ön számára szerelem, az Opel lenne az utolsó ebből a felsorolásból.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.