Egy Thalia tulaj naplójából: mire váltsak? - kérdi Feri bá'

2024.06.06. 05:59

Marci vagyok, autókereskedő. Évente sok száz darabot adok el és személyes benyomások, tapasztalatok alapján alkotok véleményt. Amit mondok nem szentírás, mert egy autó minősége elsősorban a gazdáján múlik, és mindig vannak kivételek.

Szia Marci!

Egy Renault Thaliát szeretnék lecserélni. Súlyos izületi problémáim vannak, elég nehezen tudok kiszállni és szervó sincs az autóban. Teljesen alap. Olyat szeretnék mi magasabb, könnyebb ki-be szállni és van szervokormánya. Keveset használom, évi 5000 km.-t csak rövid utakon. A keret kb 1,5 millió Ft. Suzuki Ignis-ben gondolkozom, de sok rosszat hallottam róla. Állítólag nem valami biztonságos a kasztnija.

Légyszíves próbálj meg az én fejemmel gondolkodni. Fontos a megbízhatóság és az alacsony üzemeltetési költség. Ha van jobb ötleted az is érdekel.
Várom szíves válaszodat előre is köszönettel.

Köszönettel: Ferenc

Kedves Ferenc!

Számtalan hasonló esettel találkoztam már, a kényelmes beszállásra vágyók pedig rendszerint a következők közül választanak: Suzuki SX4, Ford Focus C-MAX, Nissan Note, Nissan Tiida, VW Golf Plus, Renault Kangoo, Opel Meriva.

Ezek szívó, benzinmotoros verziói nem túl problémásak, ráadásul egy részükbe pakolni is lehet, ha úgy hozza az élet. A Suzuki Ignis a maga korában nem volt rossz, de másfél millióért már kapni jobbat, fiatalabbat, biztonságosabbat.

Vásárlás előtt mindenképp nézesse át a kiszemelt példányt, mert mind eggyel bonyolultabb technika, mint a Thalia.

Sok boldog kilométert,
Marci

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.