„A monogámia vakvágány, csajozós autót keresünk, amit én és a feleségem is használna!” – Nepperűző

2024.07.25. 15:52

Balló Marci vagyok, autókereskedő, a KRAFT Autó tulajdonosa. Sok ezer autót adtam már el, vagy vettem meg, és a saját, személyes benyomásaim, tapasztalataim alapján alkotok véleményt. Amit mondok nem szentírás, egy autó minősége elsősorban a gazdáján múlik, de megpróbálok segíteni.

Sziasztok!

Ilyen szokatlan kérdéssel még biztos nem találkoztatok: csajozós autót keresünk, amit én is, feleségem is használna (a monogámia vakvágány és fals hit a 60 százalékos válási valószínűséggel szemben).

Az igényeink: 

- legyen megbízható (bármelyikünk is viszi a randipartnerét, nem robbanhatunk le)

- új/használt autó: igazából mindegy, újat kb. 15M-ig tudok lízingelni minden gond nélkül (max 10 éves használtan)

- ne legyen otromba (mint pl. egy mini cabrio)

- cabriot keresünk (hard top/soft top)

- a karbantartási költségek lehetőleg alacsonyabbak legyenek

Fotó: Zách Dániel
Fotó: Zách Dániel


Eddig kb. ilyenekben gondolkodtunk: Mazda mx-5, Volvo c70, Audi TT.

Nem igazán vagyunk képben amúgy az elérhető modellpalettával (az elmúlt 15-20 évből), a jelenlegi családi autó is úgy jött, hogy "ez van raktáron 25 százalék flottakedvezménnyel, viheted holnap.

Sziasztok!

Jó az irány, legalábbis ami a kabriókat illeti, de a kinézett típusokban már nem vagyok biztos.

Az MX5 volánja mögött komolytalannak tűnsz majd, mert a hölgyek kevésbé ismerik a szériát, és ha ismernék sem értékelnék túlzottan a remek futóművet, a hátsókerék-hajtást vagy a könnyű felépítést. Számukra ez az autó egy apró és érdektelen pacának tűnik majd, így a csajozós potenciálja is kérdéses. A feleséged számára viszont működhet, mivel a férfiak értékelni fogják a nőt a szexi kabrióban, ugyanakkor fennáll a veszélye, hogy túlságosan felé billen majd a mérleg nyelve, ami viszályt szülhet köztetek. Ha célszerszám kell, nem az MX5 az igazi.

A Volvo C70 már nem rossz autó, de ki vesz egy Volvót csajozni vagy pasizni? Aki biztonságra vágyik? Aki az idősebbekre bukik? Valószínűleg senki.

A poligámia kezdőszettből nem véletlenül hiányzik a C70, és én se tudnék lehangolóbb képre gondolni, mint amikor a komoly udvarlással összehozott Kámaszutra gyakorlása közben bevillan az utolsó szériás C70 frontja. A helyetekben elengedném a Volvo vonalat, ha csajozásról vagy pasizásról van szó, arról nem beszélve, hogy a fenntartása sem a legkedvezőbb, amikor probléma adódik.

Képernyőfotó 2024-07-19 - 11.46.00.png

Az Audi TT már egy fokkal jobb választás, mint az MX5, de praktikum szempontjából még mindig zsákutca. Egy spontán légyott során ugyanis a hátsó ülések hiánya miatt az utastér teljesen használhatatlan, a karosszéria pedig többnyire aluminium, ami egy óvatlan pillanatban simán behorpadhat. Mégsem ezek a TT kabrió legnagyobb problémái, hanem az, hogy ha elmegy mellette egy BMW, az aktuális partneretek valószínűleg átvágyódnak majd, ami nem a legszerencsésebb egy randi alkalmával. 

6140026 00bfc6609c3610f78d4a90c3f94dd248 t

Én mindenképp a BMW (3er, 4er, 6er) vonalon mozognék, ugyanis azt minden nő és férfi ismeri, és ha eleinte tagadja is, a lelke mélyén vágyik rá, ami azért fontos, hogy a randi beteljesedése ne a verdán múljon majd, hanem az egyéni teljesítményen. A B48-as benzinmotorral vegyétek majd, és automata váltóval.

Remélem segítettem :))) 

Marci

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.