Mennyit ér a full-full S-klass németből? Koppanásmentes, nem üt, nem rángat!

2024.09.19. 05:59

A helyes árképzés sokaknak jelent hatalmas kihívást, ráadásul a túl optimista matekra csak hetekkel, hónapokkal a meghirdetést követően derül fény, amikor már az elfuserált csereberélők sem jelentkeznek a portékáért. Van, aki minden extrát tételesen kiszámol és hozzáad az árhoz, és akad, aki az utóbbi tíz évben keletkezett szervizszámlákkal teszi ugyanezt. Sorozatomban nekik kívánok utat mutatni, hogy az eladás ne tartson hetekig, hónapokig.

Balló Marci vagyok, autókereskedő, a KRAFT Autó tulajdonosa. Sok ezer autót adtam már el, vagy vettem meg, és a saját, személyes benyomásaim, tapasztalataim alapján alkotok véleményt. Amit mondok nem szentírás, egy autó minősége elsősorban a gazdáján múlik, de megpróbálok segíteni.

Üdv,

Van egy 2000-es S320 CDI Lang Mercedes s-klass saját néven nem cégen ülés hűt fűt, kartergázmentes motor. Full-full, váltó nem üt nem rángat, futómű nem koppan, elektromos ablakok klíma bőr ülés egyedi rendelésre készűlt autó. Korából adódóan kicsi rozsda a légrugó néha leereszt de szerkezetileg tökéletes állapotba van! Garantáltan 380 ezret futott autópályán, mi hoztuk teavaj németből kérésre képet küldök.

Nem mindenáron eladó!

Kedves rolandescintia92@........,

Habár kérdést kutatva sem találtam levelében, talán arra lehet kíváncsi, hogy mégis mennyit ér, mennyiért lehet meghirdetni az S-osztályt ma a használtpiacon. Amennyiben igazam van, a válaszom sajnos lelombozó, ugyanis ha két dolgot kellene kiemelnem, amitől a vásárlók rettegnek magán a W220 szérián túl, az a rozsda jelenléte és a légrugók hibája, na meg a feltételezhető további elektromos problémák.

Én azt gondolom, hogy ebben az állapotában, és a megadott paraméterekkel az autó még a full-full felszereltsége ellenére is eladhatatlan, vagy maximum vas- esetleg alkatrész árban értékesíthető, pláne ha még magyar papírjai sincsenek. Nem remélnék érte többet néhány százezer forintnál, és az eladás még így sem lesz túl gyors. 

Ha tippelnem kellene, talán nem ez volt az évszázad vétele, bár nem tudom mennyiért jutott hozzá. Mindenesetre sok szerencsét kívánok a továbbiakhoz!

Marci

Eladnád, de nem tudod mennyit ér az autód? Küldj levelet a mennyiter@mail.totalcar.hu címre, és ne feledd a részleteket. Amire szükség lesz: típus, évjárat, motor, váltó, kilométerfutás, főbb extrák és említésre méltó tulajdonságok. A legjobb, ha a rendszámot sem feleded, amit később a cikkben természetesen nem közlünk.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.