Peugeot 407 (2004)

Peugeot 407 (2004) törésteszt

2004.09.16. 13:01

Az elnyújtott orrú, harcsaszájú 407-es formai megoldásairól hosszú órákon át lehetne vitatkozni, biztonságáról már nem.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        
Gyermekbiztonsági védelem          


Teszteredmények:
Frontális 15(94%) Oldalsó 16(89%) Biztonságiöv-emlékeztető 2 Összesítés 34 Gyermekbiztonság 39(80%)

 
   
   

Az elnyújtott orrú, harcsaszájú 407-es szépségéről hosszú órákon át lehet vitatkozni, biztonságáról már nem. Remekül tűrte a frontális ütközést, jól teljesített oldalról, és kiválóan megvédte a benne elhelyezett gyerekeket, gyalogosbiztonsági szempontból azonban csak átlagos eredménnyel vizsgázott.

     
 Sérülés esélye a sofőrön frontális ütközés esetén  Sérülés esélye az utason frontális ütközés esetén  Sérülés esélye a sofőrön oldalütközés esetén

Elöl fokozatosan nyíló légzsákok és előfeszített, erőhatárolt biztonsági övek vigyáznak az utasok testi épségére. Igen hasznos a kormányoszlop alá beépített, a vezető lábát védő térdlégzsák. A karosszéria enyhén deformálódott a tetőoszlopoknál a 64 km/h-val végrehajtott részátfedéses frontális ütközés hatására, a lábteret is alig érte el a becsapódás ereje. A hátsó ülésen található három biztonsági öv mindegyikét erőhatárolóval látták el.
Az oldalsó ütközésben hatékonyan működtek az ülésbe épített, medencecsontot és mellkast védő oldallégzsákok. Az egész fejtér hosszában húzódó függönylégzsákok elöl-hátul megvédték a benn ülők agyi állományát. Mindezek ellenére pár pontot levontak az eredményből, mivel egyes erőhatások EuroSID gerincén jelentkeztek, és ezzel csökkentették a rá eső mellkasi terhelést.
Az autóhoz Britax Römer Duo Plus gyereküléseket javasol a gyártó, ezeket ISOFIX bekötési pontokon rögzítették, mindkettőt menetiránnyal megegyező állásban. A másfél- és a hároméves gyereket szimuláló bábuk biztonságban vészelték át az ütközéseket, mindössze utóbbi mellkasán regisztráltak a kívánatosnál kicsivel magasabb terhelést. Az utasoldali légzsákot egy kapcsolóval lehet kiiktatni, az ennek használatát leíró címke sajnos nem vízálló anyagból készült. A gyerekülés fordított elhelyezésével kapcsolatos figyelemfelkeltő feliratokat viszont mindkét napellenzőn megataláljuk.
A motorháztető és a lökhárító valamennyire kíméletes, a gyerekek fejütközési pontjai némileg védettek, az elgázolt felnőttek azonban nem számíthatnak kegyelemre.
A 407-esben alapfelszereltség a két első, az oldalsó és függönylégzsákok valamint a térdpárna, az első biztonságiöv-előfeszítő, az överő-határolók elöl-hátul, az első légzsákok bekötésére figyelmeztető elektronika, az ISOFIX fülek, a vészfék-asszisztens, a kipörgésgátló, az elektronikus fékerő-elosztó, a blokkolásgátló és a keréknyomás-ellenőrző rendszer.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.