Volvo S60 (2001)

Volvo S60 (2001) törésteszt

2001.12.21. 17:28

A Volvo autói rendre négy csillagot kapnak az utasok biztonságára és kettőt a gyalogosgázolásokra, az S60-as sem kivétel ebben a sorban.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 10(63%) Oldalsó 18(100%) Összesítés 28(82%)

 
   
   

Hatásosan nyeli az energiát a karosszéria, a vezető fejét jól megvédte a légzsák, de mivel az anyósülés előtt ez nem szériafelszerelés, az utas mellkasán kicsit magas terhelést regisztráltak.
A lábtérben volna javítanivaló, a sofőr térde és combja megsérülhet valamivel magasabb ütközési sebességnél. Oldalvédelem szempontjából tökéletes az autó, az utasteret körülölelő fej és mellkasi légzsákok nagyszerű védelmet nyújtanak.
A Volvo márkájú gyermeküléseket több kritika is érte, főként a beszerelés és az övek elhelyezése miatt, ennek ellenére hatásosan tartották a babákat, akiket így nem fenyegetett sérülésveszély. Nagyon merev az autó orra, az EuroNCAP külön felhívta a Volvo figyelmét erre a hibára, lépéseket sürgetve a kérdéssel kapcsolatban. Csak a gyerekek lehetséges fejütközési pontjait párnázták ki, de azt jól. Az S60-as biztonsági felszerelései alaphelyzetben vezetőoldali légzsák, oldal és fejlégzsákok, erőhatárolós biztonsági övek elöl-hátul, WHIPS ostorcsapás elleni védelem és ABS, az utasoldali légzsák külön rendelhető extra.